Dagbok

Trött på cove-19

20 mar 2020

Var jag än ser, hör och läser, så handlar det om virus och om virusets härjningar. Javisst fattar även jag att det sker tragedier till följd av det nya viruset. Ett virus som enligt mig kan vara skapat i ett laboratorium borta i Kinesiska Wuhan. Det är ju inte första gången som virus startar sitt förlopp  där.

För att vara lite konspiratorisk, så tror jag att SARS-CoV-2 är ett skapat biologiskt stridsmedel som smitit från en odlingskuvös. Nu har man fått facit på spridning och verkan. Så nu är det bara för bakteriologerna borta i Wuhan att jobba vidare.

Ha det gött alla.

Vad är corona

3 mar 2020

Idag hör vi ständigt filosofiska berättelser om det berömda corona-viruset. Så och så många är smittade. Så och så många sitter i karantän. Det är ingen måtta på besvärlighterna.

Idag kunde vi läsa att Iran släpper ut 54'000 fångar för att mildra corona-virusets framfart i deras fängelser. Klokt eller ej är jag inte man att utreda. Tror historien får utreda det.

I Sverige är 24 smittade när detta skrivs. Hur många som dör är det ingen som vet förrän facit finns tillgängligt. Kanske inte så många som vid alla tidigare "vanliga" virusepidemier.

Nu ska jag gå och lyssna på alla som vet bäst - på TV. Å det är en hel drös sådana - på TV, ska ni veta.

Ha det gött och håll 150 centimeters avstånd till din nästa.

Om Camilla L

14 feb 2020

Jag kollade Skavlan i kväll som eljest hade bra gäster, eller gäster som roade mig. Bland andra var Camilla Läckberg en av gästerna.

Jag har läst en bok av henne, men läste inte den färdig, för den var ryslig, för att inte säga hemsk, men efter att ha hört Camilla berätta om sig själv, får jag nog testa en nyare bok av henne.

Hon, Camilla altså, var ju riktigt trevlig och hade samma bekymmer som mig. Hon var för kort till sin vikt. Vi strugglar med ätandet och drickandet. Hon var absolut inte den jag hade föreställt mig.

Nu ska jag krypa ner i min ullsäng och lägga hufvudet på ullkudden. Kanske någon trevlig dröm? Kanske om Camilla L då?

God natt med er.

 

 

Fastnat i Twitter-träsket

14 feb 2020

Det är märkligt. Under en tid har jag stretat med mina historier och redigerat ganska mycket.

Så plötsligt var jag inne på Twitter och läste. Då var jag tillbaka till det träsket igen. Det beror inte på att jag behöver bli bekräftad, utan på att jag vill försöka visa på fakta. Folk är ju blinda.

Nu är jag tillbaka til mina berättelser igen. Som det ser ut nu så slår jag samman min berättelse om KML och berättelsen om mobbningen på arbetsplatsen. Sjukdom och mobbning går nämligen hand i hand med vartannat.

Men våjne våjne vad många sidor den/de berättelserna kommer att bli. En tegelsten.

Å inte har jag hunnit med att blogga heller för den delen. Troligen kommer det en hel radänga så småningom.

Ha det gott vänner.

Gycklarnas marknad

7 feb 2020

Idag fredag begick jag gycklarnas marknad, alltså Hallarna i Halmstad. Jag var ute efter en lätt vardagsjacka då mina nuvarande är i det närmaste utslitna.

Hallarna

Det blev i affärer och ur affärer med början i XXL Hallarna. Tror frun och jag var ensamma med en mängd personal. Det kändes märkligt att nästan vara ensam i detta stora varuhus.

XXL

Vidare for vi in i det stora jättekomplexet. Herregud så många olika affärer. Var ska jag börja?

Jag besökte sju olika affärer med ungefär samma utbud. Några av dem hade REA, medan andra hade ordinarie priser. Trots det hade de ungefär samma priser.

Efter någon timme med provning och prutande for vi hem igen, utan jacka. Det kommer fler dagar om man har turen på sin sida.

Ha det gott alla.

Idag föll jag till föga

6 feb 2020

Någon (frun) tog fram och värmde bröd i ugnen. Det luktade fasansfullt gott, så jag föll för frestelsen och bredde smör på ett stycke brödbit och tvärsulade, vilket innebär två sorters pålägg på samma brödskiva. Idag två skivor rostbiff och två skivor ost.

Efter detta kulinariska konststycke lockade frun med mig ut på golfbanan. Hon hade fått för sig att hon behövde en ny golfklubba. Så klart att hon for in i shopen när vi kom till golfbanan. Tejpa dessa klubbor bad hon My. Ut på rangen och prova. Det var första gången på länge som frun stått och tränat på Rangen. Så lämnade hon in klubboren igen.

Vi skulle ju gå ut på banan och spela. Jag tog det lugnt och lekte lite. På första hålet fick jag däng. På andra hålet, tredje hålet, fjärde hålet och femte hålet gjorde frun trepoängare. Sedan lugnade hon ner sig lite och spelade lite mer som vanligt på resten av rundan. Till slut 23 poäng.

Så summan av kardemumman, blir det nog ingen ny klubba för frun. Kanske bara lite övning innan hon går ut och spelar nästa gång.

När vi var på väg hem tyckte frun att hon behövde ett pris för sitt fantastiska spel. In på Tempo för att handla en kaka. Det blev en fastlagsbulle. Och eftersom det fanns två i paketet fick jag offra mig och delta i firandet. Alltså syndade jag två gången samma dag. Fy mig.

Jag gjorde ju det för den goda sakens skull – fruns fantastiska golfspel.

Ha det gott vänner.

Någon sköt mig

5 feb 2020

Åter en släng av gluteus medieus. Det är en ganska besvärlig åkomma. Den gör det svårt att ligga, sitta och stå. Som väl var fick jag kontakt med en duktig kiropraktris, som kunde fixa till mig och och min rygg.

Samtidigt ger hon mig råd om rörelser för att stärka upp min bål och rygg. En rygg och bål vilkas muskler mer kan liknas vid krackelerade gummiband än atletiskt vältränade muskler.

Nu, som idag ligger jag på vår sköna tjocka matta och krälar likt en skadad mask i möjliga och omöjliga ställningar. Några känns sköna, medan andra känns jobbiga. Speciellt  när "latissimus maskus dorsi" kvider som en gamal gisten ladugårdsdörr. Rörelserna är dock ej smärsamma.

Jag frågade min kiropraktris om jag kunde börja jogga? Svaret var då att jag skulle vänta ett tag, eftersom jag troligen skulle se ut som en krokig Facebook-gubbe om jag börjar springa innan bål och rygg har stärkts tillräckligt.

Några länkar från färden mot hälsa:

Bålstyrka behövs

Ett "komboliv"

Ännu en ny upplevelse

Bland skogsrå och vättar

Tag din säng och gå

Åter en släng av gluteus medius

Må gott och lev väl alla.

Så var det överstökat

11 jan 2020

Nu är helgerna över på ett tag. Födelsedagsfesterna har minskat i antal. Så nu kan jag fortsätta mi min inslagna väg, det vill säga tillämpa carnivore-principen för att få ett friskare liv.

"En carnivore är en som nästan bara äter kött. En växtätare kallas vanligen herbivor. Den tredje kategorin är "omnivor" som betyder allätare, dvs djur som livnär sig på både växter och kött.".

Hur det kommer att gå vet en först efter att en har provat på. Naturligtvis har jag läst hyllmeter av olika så kallade dieter, men carnivore är mest likt den diet människan har ätit så länge människa har funnits.

Det blir en spännande resa.

Staffan Lindeberg

Keto

Om mobbning

9 jan 2020

Jag har nu tagit tag i skrivandet om mobbning. Jag berättar om mobbning, där den pedagogiska vetenskap jag har läst, varvas med det som händer på våra skolor, på arbetsplateser och i politiken.

Tanken var att jag skulle skriva färdigt historien om ungdomars vackra kärlek och smutsig sk religion, men jag ändrade mig då den pågående hsitorien har fastnat i trappan så att säga. 

Naturlitvis blir det skrivande på min kärlekshistoria parallellet.

Ha det gött alla.

I natt hände det igen

6 jan 2020

I natt vaknade jag med min historia "Hon dog av lycka" kristallklar i huvudet. Naturligtvis for jag upp och gjorde stödanteckingar. Alltså en ny synopsis, fast i kortform.

Nu är det bara en massa arbeta som gäller. Allt enligt Stephen King som lär ha sagt förljande! Att skriva böcker har inget med talang att göra. Att skriva böcker handlar bara om 9 till 5-arbete.

Visst håller jag med den gode Stephan. Orden kommer inte bara flygande likt lätta maskrosfjun och hamnar på papper. Orden måste sättas på pränt med stela fingrar vilka är krökta av skrivkramp, dag efter dag och som i natt, ibland även på nätterna.

Ha' de folket.

Nyårslöfte

5 jan 2020

Hej alla glada!

Nu tror säkert alla att jag håller på att avge ett "nyårslöfte", men så är icke fallet. Jag bara funderar över min lätta rondör.

Jag som är en gubbe med lätt övervikt (BMI 26) läser allt jag kommer över för att kunna sitta i soffan, titta på sportteve och samtidigt bränna fett. Under tid och med allt läsande inser jag tyvärr att det inte finns några genvägar. Det handlar bara om kost och om att bränna det jag stoppar i mig.

Det handlar om atomer! Fettförbränning handlar om atomer. De måste ut ur kroppen om du ska tappa vikt. Men hur tar de sig ut? Jo, du andas ut fettet.

Många tränar för att bränna fett. Men de flesta tycks tro att fett som brinner förvandlas till energi eller svett.

Enligt Einsteins berömda formel E=mc² innehåller ett gram fett lika mycket energi som en atombomb – ett kilo fett som omvandlades till energi skulle därmed utplåna ett land. Om du svettades ut fettet skulle gymmen drypa av fett.

Men hur tar sig fettet då ut ur kroppen? Jo, massa består av atomer och det är atomerna som måste ut ur kroppen.

Jag läser ur ett tummat nummer av Runner's om hur jag ska gå tillväga för att bli lättare i kroppen. Visserligen får kanske garderoben bytas ut, men det får då bli så.

Läs hela reportaget i Runner's om hur du bränner fett >>>

Klåda och smärta

4 jan 2020

Sedan dagar innan jul har jag gått omkring med fula utslag på ena sidan av kroppen. Jag trodde i min enfald att det var djur från julgranen som har angripit mig.

Efter många sorger och bedrövelser gick jag till vårdcentralen. Det var dropp-in. Syrran där ville att jag skulle träffa en av läkarna för hon trodde inte på min gladeliga teori om julgransloppor.

Ut från syrran för att registrera läkarbesök och betala i receptionen. Det är ju så det fungerar på min vårdcentral i region Hallands regi.

Läkaren log glatt mot mig och avfärdade omedelbums min teori om julgransloppor. Han konstaterade kallt att jag hade ådragit mig bältros.

Eftersom det hade förflutit mer än 72 timmar sedan jag drabbades fanns det ingen medicin att sätta in. Det är bara att vänta ut läkningen.

Så ni som får märkliga utslag på kroppen bör söka läkare inom 72 timmar. Mest för att slippa långvarig smärta och intensiv klåda emellanåt.

Ha det gott, gott folk.

Panik i stugan

2 jan 2020

Jag satt och mixtrade med iClode, när jag fick meddelande om att jag inte hade något konto. Efter mycket micklande hade jag ett kontor igen.

När jag var färdigmecklad körde jag först Malwarebytes och sedan skivkontroll som jag brukar.

Plötsligt dök denna skylt upp, varför jag fick ett lätt panikanfall. Ett felmeddelanden brukar innebära massor av tidsödande arbete.

Men efter lite trixande blev det ordning på torpet igen. Om en mecklar med Macar, kan en alltid meckla tillbaka till ursprunget på ett lätt sätt.

Ha en fin dag.

Spågummorna i Norrköping

15 dec 2019

Idag söndag var det väder för en runda golf. Frun och jag åkte ut till golfbanan, lyfte ut klubborna och gick iväg. När vi kommit längst bort från klubbhuset började det blåsa väldeliga.

Det dröjde inte många minuter förrän ett iskallt regn följde på blåsten. Det var en av de få gånger som Norrköping spått rätt väder tidsmässigt, men det blev regn istället för som utlovat - snö.

När jag kommer hem och fått av mig mina blöta kläder, öppnar jag datorn och får se bilder från södra halvklotet. Man spelar President cup där. Pengar är det enda som håller mig från att befinna mig där.

Ha en skön söndag.

Så var körandet avklarat

13 dec 2019

Nu är det slutsjunget med Halmstad manskör för i år. På måndag är det julfest med nämnda kör och många av julbordens läckerheter. 

Efter ganska precis ett år i denna illustra manskör, har jag lärt in en hel del sånger. Inför nästa år ska det bli än fler sånger i arsenalen.

Glad Lucia på er.

← Äldre inlägg