Dagbok

Så var det överstökat

11 jan 2020

Nu är helgerna över på ett tag. Födelsedagsfesterna har minskat i antal. Så nu kan jag fortsätta mi min inslagna väg, det vill säga tillämpa carnivore-principen för att få ett friskare liv.

"En carnivore är en som nästan bara äter kött. En växtätare kallas vanligen herbivor. Den tredje kategorin är "omnivor" som betyder allätare, dvs djur som livnär sig på både växter och kött.".

Hur det kommer att gå vet en först efter att en har provat på. Naturligtvis har jag läst hyllmeter av olika så kallade dieter, men carnivore är mest likt den diet människan har ätit så länge människa har funnits.

Det blir en spännande resa.

Staffan Lindeberg

Keto

Om mobbning

9 jan 2020

Jag har nu tagit tag i skrivandet om mobbning. Jag berättar om mobbning, där den pedagogiska vetenskap jag har läst, varvas med det som händer på våra skolor, på arbetsplateser och i politiken.

Tanken var att jag skulle skriva färdigt historien om ungdomars vackra kärlek och smutsig sk religion, men jag ändrade mig då den pågående hsitorien har fastnat i trappan så att säga. 

Naturlitvis blir det skrivande på min kärlekshistoria parallellet.

Ha det gött alla.

I natt hände det igen

6 jan 2020

I natt vaknade jag med min historia "Hon dog av lycka" kristallklar i huvudet. Naturligtvis for jag upp och gjorde stödanteckingar. Alltså en ny synopsis, fast i kortform.

Nu är det bara en massa arbeta som gäller. Allt enligt Stephen King som lär ha sagt förljande! Att skriva böcker har inget med talang att göra. Att skriva böcker handlar bara om 9 till 5-arbete.

Visst håller jag med den gode Stephan. Orden kommer inte bara flygande likt lätta maskrosfjun och hamnar på papper. Orden måste sättas på pränt med stela fingrar vilka är krökta av skrivkramp, dag efter dag och som i natt, ibland även på nätterna.

Ha' de folket.

Nyårslöfte

5 jan 2020

Hej alla glada!

Nu tror säkert alla att jag håller på att avge ett "nyårslöfte", men så är icke fallet. Jag bara funderar över min lätta rondör.

Jag som är en gubbe med lätt övervikt (BMI 26) läser allt jag kommer över för att kunna sitta i soffan, titta på sportteve och samtidigt bränna fett. Under tid och med allt läsande inser jag tyvärr att det inte finns några genvägar. Det handlar bara om kost och om att bränna det jag stoppar i mig.

Det handlar om atomer! Fettförbränning handlar om atomer. De måste ut ur kroppen om du ska tappa vikt. Men hur tar de sig ut? Jo, du andas ut fettet.

Många tränar för att bränna fett. Men de flesta tycks tro att fett som brinner förvandlas till energi eller svett.

Enligt Einsteins berömda formel E=mc² innehåller ett gram fett lika mycket energi som en atombomb – ett kilo fett som omvandlades till energi skulle därmed utplåna ett land. Om du svettades ut fettet skulle gymmen drypa av fett.

Men hur tar sig fettet då ut ur kroppen? Jo, massa består av atomer och det är atomerna som måste ut ur kroppen.

Jag läser ur ett tummat nummer av Runner's om hur jag ska gå tillväga för att bli lättare i kroppen. Visserligen får kanske garderoben bytas ut, men det får då bli så.

Läs hela reportaget i Runner's om hur du bränner fett >>>

Klåda och smärta

4 jan 2020

Sedan dagar innan jul har jag gått omkring med fula utslag på ena sidan av kroppen. Jag trodde i min enfald att det var djur från julgranen som har angripit mig.

Efter många sorger och bedrövelser gick jag till vårdcentralen. Det var dropp-in. Syrran där ville att jag skulle träffa en av läkarna för hon trodde inte på min gladeliga teori om julgransloppor.

Ut från syrran för att registrera läkarbesök och betala i receptionen. Det är ju så det fungerar på min vårdcentral i region Hallands regi.

Läkaren log glatt mot mig och avfärdade omedelbums min teori om julgransloppor. Han konstaterade kallt att jag hade ådragit mig bältros.

Eftersom det hade förflutit mer än 72 timmar sedan jag drabbades fanns det ingen medicin att sätta in. Det är bara att vänta ut läkningen.

Så ni som får märkliga utslag på kroppen bör söka läkare inom 72 timmar. Mest för att slippa långvarig smärta och intensiv klåda emellanåt.

Ha det gott, gott folk.

Panik i stugan

2 jan 2020

Jag satt och mixtrade med iClode, när jag fick meddelande om att jag inte hade något konto. Efter mycket micklande hade jag ett kontor igen.

När jag var färdigmecklad körde jag först Malwarebytes och sedan skivkontroll som jag brukar.

Plötsligt dök denna skylt upp, varför jag fick ett lätt panikanfall. Ett felmeddelanden brukar innebära massor av tidsödande arbete.

Men efter lite trixande blev det ordning på torpet igen. Om en mecklar med Macar, kan en alltid meckla tillbaka till ursprunget på ett lätt sätt.

Ha en fin dag.

Spågummorna i Norrköping

15 dec 2019

Idag söndag var det väder för en runda golf. Frun och jag åkte ut till golfbanan, lyfte ut klubborna och gick iväg. När vi kommit längst bort från klubbhuset började det blåsa väldeliga.

Det dröjde inte många minuter förrän ett iskallt regn följde på blåsten. Det var en av de få gånger som Norrköping spått rätt väder tidsmässigt, men det blev regn istället för som utlovat - snö.

När jag kommer hem och fått av mig mina blöta kläder, öppnar jag datorn och får se bilder från södra halvklotet. Man spelar President cup där. Pengar är det enda som håller mig från att befinna mig där.

Ha en skön söndag.

Så var körandet avklarat

13 dec 2019

Nu är det slutsjunget med Halmstad manskör för i år. På måndag är det julfest med nämnda kör och många av julbordens läckerheter. 

Efter ganska precis ett år i denna illustra manskör, har jag lärt in en hel del sånger. Inför nästa år ska det bli än fler sånger i arsenalen.

Glad Lucia på er.

Kära dagbok

4 dec 2019

I natt har det varit en trött hund i fruns och min sänkamare. Fast egentligen är det frun som har gällt för att vara hund, då hon har hostat halv ihjäl sig.

Så idag blev det besök hos doktor Lucas på VC. Nä inte det VC:t utan på den lokala Vårdcentralen. Trots att det var många besäkare, kom frun in redan efter 20 minuter. Efter ca 45 minuter var vi ute igen.

Då hade vi träffat doktor Lucas, tagit blodbprov, träffat doktorn igen och fått utskrivet hostmedicin. Så den som klagar på dagens VC:er får allt byta VC.

Ha det gott folket.

Om att blogga

2 dec 2019

Hej svejs!

Jag har varit en aning ofukuserad när det gälle mina bloggar. Alltså har annat stört fokus. Ilskan över Sveriges samhällsproblem har gjort att jag har twittrat mer än vad trumpen brukar göra.

Jag blir både ledsen och bekymrad när svenska politiker och några av medborgarna anser världens miljöproblem vara större än den svenska brottslighten, vilken är oproportionerlig hög.

Sverige bör inrikta sig på att försvara svenska medborgare och i synnerhet våra flickor och kvinnor. Hur man stillatigande kan se hur flickor och kvinnor mördas dagligen är för mig ofattbart.

Just nu är jag mycket bekymrad över hur politikerna behandlar sina svenska medbrogare. Enligt Dagens Nyheter lever omkring 873 000 personer med samordningsnummer i Sverige i nuläget.

Av dessa 873000 är 45 procent individer utan styrkt identitet. Alltså lever 393000 utan att vare sig politikerna eller staten vet vilka dessa är. Det är otroligt oansvarligt och samtidigt flummigt.

Man ska då ha i minnet att Sverige idag har cirka 10,6 miljoner invånare. Hur stort mörkertalet är vet man inte. Man vet bara att antalet svenska medborgare är 9,3 miljoner.

Sverige är en krutdurk idag! En krutdurk som närsomhelst kan explodera i hundratusentals stickor om inte politikerna fattar beslutsklubba och klubbar genom vettiga lagar, regler och förordningar.

Lycka till Sverige.

SSL och säker hemsida

29 nov 2019

Jag skrev till N.NU-support och fick svar angående http och https. Skaffa dig en egen domän och registrera den plus att joxa lite, och du har en säker hemsida.

Nu har jag domänen jansigvard.se, då min tidigare domän jansjoberg.se var lagd hos uppköpare av populära eller tidigare ägda domännnamn.

Vill jag ha tillbaka domänen jansjoberg.se får jag punga ut med ett avsevärt antar hundra euros. Därför tog jag domänen jansigvard.se för 9 kronor. Det var rea på .se-domäner hos Loppia.

Jag tänkte som så att eftersom jag ofta skriver Jan Sigvard Sjöberg kunde jansigvard.se bli ett lämpligt domännamn. Det finns många Jan Sjöberg i Sverige, men bara ett fåtal Jan Sigvard.

Så Jan Sigvard får bli mitt "arbetsnamn" framöver.

Om säker anslutning

28 nov 2019

När jag öppnade denna min hemsida på Firefox fick jag följande meddelande. 

/sakerhet.jpg

Naturligtvis blev jag lite förvånad, då denna plattform N.NU är trevlig och lättarbetad. Att sidan skulle vara osäker hade jag inte en tanke på. Troligen kan jag fixa det men Firefox, eftersom jag inte får någon varning av Safari.?

Lån på obestämd tid

25 nov 2019

Igår söndag var frun och jag med vänner "på stan" för att besöka ett nytt pizzaställe. Döm om vår förvåning där servitören berättade att de hade slutat servera pizzor. Nu fanns det bara kötträtter à 300 kronor.

Eftersom vi hade bestämt oss för pizza, så tog på oss vinterkläderna och vandrade till en annan pizzarestaurang som heter Venezia. Den var ombyggd så vi fick sitta på den nya fint möblerade övervåningen. Det blir utan tvekan dacapo.

Efter det besöket följde vi med vännerna hem till sitt för kaffe och likör. Det pratades om telefoner och datorer. Vännerna berättade att de hade en äldre PC-laptop som de inte använder.

Hemkommen med datorn blev det arbete med att koppla upp och ladda ner och få igång NWC-programmet. Det programmet är tyvärr inte kompatibelt med min Mac. Nu äntligen kan jag följa med och sjunga min stämma.

Tack Ethel och Olle.

Om uteslutning av Sd

20 nov 2019

Jag har svårt att se Sverige som en demokratistat idag. Jag tänker på att 1,17 miljoner svenska medborgare av 6,5 miljoner som gick till valurnorna utesluts från alla samhällsdiskussioner.

Jag tänker som så att Sverige har 9,3 miljoner svenska medborgare. Av dessa 9,3 miljoner var 7,5 miljoner röstberättigade, där 6,5 miljoner röstade. Dessa väljare få inte komma til tals idag.

Återigen anser jag det både märkligt och odemokratiskt att både Mp med 4,2 procent och L med 5 procent sitter med i dagens regering.

Dagens kohandel passar bäst i lantbruket. Ett lantbruk som Mp vill lägga i träda.

Fundera och ha de gött, gött fölk.

Lönande skrämselpropaganda

13 nov 2019

Plötsligt har det blivit dödstyst i svenska medier om Greta. Jag minns en före detta vice president som blev bottenlöst rik med påståendet om att jorden skulle gå under.

Al Gore blev extremt rik med påståenden om att polarisen skulle vara helt borta redan - för några år sedan. Han hade som vi som visste då och vet idag, helt fel.

Pengarna som han fick till sig har han kvar då det är ofarligt och utan konsekvenser att marknadsföra helt vansinniga och verklighetsfrämmande påståenden.

Svensk välfärd och svensk livskvalité skadas av personer som skapar påståenden som skadar vårt samhälle. I synnerhet glesbygden och de som producerar mat i Sverige åt Sverige.

Det senaste stuntet av miljöterroristerna är flygskam, vilket ger det svenska samhället mycket skadliga reaktioner.

Nu ska vi avhålla os från resor för att hindras se hur miljön ser ut i övriga världen. Tyvärr får klimatterroristerna medhåll av klent begåvade och räddhågade svenskar.

Nu ska jag ut på Internet för att söka efter resor till främmande land för att se om det är så farligt där som vissa påstår. Flyg mycket folk, för det sparar både tid och miljö.

Ha en skön dag svenska folket.

Ps.
Ät mycket kött. Svenskt svenskt kött då!
Ds.

← Äldre inlägg